IMG_7061_5D_a

Nieuwbouw

Van een vrijstaande woning en een twee-onder-een-kap tot een kantoor of bedrijfshal, u kunt ons voor iedere klus bellen. Naast alle schilderwerkzaamheden helpen onze vakmensen u ook op het gebied van behangwerk, wandafwerking en beglazing.

We geven u graag advies, kiezen samen met u de juiste producten en maken een strakke planning om alles op tijd klaar te krijgen. En natuurlijk worden alle werkzaamheden zo professioneel en vakkundig mogelijk uitgevoerd.
In samenwerking met u en uw bouwkundig aannemer bekijken we graag welke onderdelen we voor u kunnen verzorgen.

Samengevat

 • Binnen- en buitenschilderwerk
 • Wandafwerking
 • Binnen- en buitenbeglazing
 • Behangwerk
Appels-Schilderwerk-dierenkliniek-Enschede-1

Verbouw en renovatie

Of het nu om een groot- of kleinschalig bouwproject óf een renovatie gaat, u kunt in alle gevallen een beroep doen op de ruime ervaring en deskundigheid van onze medewerkers. Een woning, theater, expositieruimte of bedrijfspand, het is ons om het even. Aan welk project we ook meewerken, we gaan voor niets minder dan een perfect eindresultaat.

In sommige gevallen fungeren we ook als hoofdaannemer. We nemen de opdrachtgever dan al het werk uit handen door de volledige coördinatie, begeleiding en planning op ons te nemen. U heeft te maken met één aanspreekpunt, één factuuradres en één partij die u garandeert dat de werkzaamheden perfect worden uitgevoerd.

Omdat we in de loop van de jaren een groot netwerk aan onder andere stukadoors, timmerlieden en vloerleggers hebben opgebouwd, besteden we sommige werkzaamheden uit. Zo kunnen we u eenvoudig en zonder extra kosten een compleet pakket bieden.

Samengevat:

 • Binnen- en buitenschilderwerk
 • Wandafwerking
 • Binnen- en buitenbeglazing
 • Behangwerk
IMG_1470-5

Onderhoud

Goed onderhoud geeft meerwaarde aan ontroerend goed. Waar onderhoud binnenin een pand vaak een esthetisch doel heeft, is periodiek onderhoud aan de buitenkant een absolute must – mede voor het behoud en duurzaamheid van een woning of bedrijfspand.

Een goed onderhouden woning biedt wooncomfort, en een goed onderhouden bedrijfsruimte stimuleert de productiviteit en bevordert de gesteldheid van de werknemers. Voor zowel woningen, VVE’s als bedrijfsruimten kunnen wij een meerjarig onderhoudsplan opstellen, inclusief begroting.

Met de standaard onderhoudswerkzaamheden bedoelen we onder meer het schilderen van houtwerk. Hierbij kunt u denken aan ramen, deuren, kozijnen, boeidelen, gootoverstekken, dakkapellen en geveltimmerwerk. En mocht het nodig zijn, dan herstellen of vervangen we ook het houtrot.

Samengevat:

 • Binnen- en buitenschilderwerk
 • Herstel houtrot
 • Binnen- en buitenbeglazing
 • Deelvervanging (vervanging van ramen, deuren etc.)
IMG_0089

Wandafwerking

Voor wandafwerking voor zowel binnen- als buitenshuis zijn onze vakmensen u graag van dienst.

Buitenwandafwerking
Deze werkzaamheden kunnen bestaan uit het opnieuw schilderen van bestaand gestuukt gevelpleisterwerk, bestaande damwandbeplating of gevelmetselwerk.

Binnenwandafwerking
Wandafwerking met muurverf kan door ons worden uitgevoerd met kwast en roller, maar ook met de Airless verfspuiter. Onze schilders brengen hoogwaardige muurverf in glans, zijdeglans of mat aan in diverse kleuren en structuren. Ook kunnen we glasweefselbehang, ofwel scan, in diverse dessins aanbrengen en afwerken met muurverf.
Verder zorgen onze vakmensen ervoor dat het behangwerk (standaard papierbehang of vinylwandafwerking) strak, vlak en naadloos wordt aangebracht.

02H78766-2

Beglazing

Binnen ons bedrijf hoort ook het leveren en plaatsen van beglazing tot de standaard diensten. Denk hierbij aan vervanging van beglazing na breuk en schade, of het vervangen van enkelbladige beglazing voor isolerende beglazing, het zogeheten HR glas.

Naast nieuwe ramen, deuren en kozijnen, passen we ook beglazing toe op bestaande situaties. Gaat het om isolerende beglazing, dan moeten de sponningen en glaslatten hierop worden aangepast.

Warmte-isolerend glas, veiligheidsglas, akoestisch isolerend glas, het maakt niet uit om welk soort beglazing het gaat, u kunt altijd rekenen op een deskundig advies. En natuurlijk zorgen we ervoor dat alles volgens de voorschriften wordt geplaatst.

Samengevat:

 • Enkelbladig glas (doorzichtig floatglas, gefigureerde glas)
 • Veiligheidsglas (gelaagd glas, gehard glas)
 • Isolerende beglazing (HR+ beglazing, HR++beglazing, trippel beglazing)
 • Isolerende veiligheisbeglazing (letsel werend, doorval veilig volgens de NEN 3569)
 • Dakbeglazing (isolerend glas en enkel glas)
 • Brandwerende beglazing (zowel voor binnen- als buitenbeglazing)
 • Facetgeslepen glas
 • Glas in lood (zowel in enkele als isolerende uitvoering)
 • Spiegels
appels_kleuradvies_002

Professioneel advies

Kiest u voor Dirk Nijhuis & Appels Schilderwerken, dan kiest u voor professionaliteit en een uitermate hoge vakkundigheid. Wij denken met u mee, maar gaan liever nog een stapje verder. Wij zijn gek op wat we doen, en dat ziet u terug.

Heeft een woning of kantoor een opfrisbeurt nodig, dan is het zetten van de eerste stap best lastig. Waar moet je beginnen? Voor een woning geldt dat men zich er vooral thuis moet voelen. Bij het inrichten van een kantoor of bedrijfspand is een moderne en professionele uitstraling belangrijk. Een deskundig advies kan u hierbij verder helpen.

Komen er werkzaamheden bij kijken die niet binnen ons dienstenpakket vallen, dan roepen we de hulp in van een van onze deskundige partners. Stuk voor stuk woon- en kleurexperts die qua ontwerp, kleur en materiaalkeuze goed luisteren naar uw persoonlijke wensen.